Program forår 2024

Medlemsmøderne foregår i Skt. Nikolai Sognehus, Kirkestræde 9 og begynder kl. 19.30.
Døren åbnes 18.45.

Tirsdag d. 16. januar: Medlemsmøde
Lektor Kenneth Reinicke: ”Den moderne mand anno 2024”
Når cykelrytteren Jonas Vingegaard stiller sig på podiet på Champs Elysées i Paris med sit lille barn på armen, og når stærke mænd som Jakob Ellemann og Mikkel Hansen melder sig syge af stress, er det så manden af i dag, vi møder? Kenneth Reinicke, lektor i mandeforskning, vil gøre os klogere på manderollen anno 2024. Reinicke har skrevet en lang række artikler og flere bøger om manderollen gennem tiderne, ligesom han er en flittig deltager i tidens ligestillingsdebat.

Tirsdag d. 20. februar: Medlemsmøde
Sognepræst Liselotte Wiemer: ”Forsoning i praksis – eller da Gud tog bussen….”
Med udgangspunkt i en række personlige rejser i USA og Sydafrika, samt Luther Kings bevægende dagbog ”Da Gud tog bussen -382 dage, der ændrede verden”, vil Liselotte Wiemer forsøge at indkredse de visioner, der ligger bagved tanken om kærlighed, forsoning og ikke-vold, som de også kommer til udtryk i den legendariske tale ”I have a dream” fra 1963, i Gandhis filosofi og Sandhedskommissionens opgør med apartheidtiden i Sydafrika. Det er tro, håb og næstekærlighed omsat til virkelighed, og en tillidserklæring til menneskets naturlige godhed.
Men kan de tanker overhovedet bruges i dag, hvor krigen igen raser i Europa?
Wiemer blev i slutningen af okt. 2023 udvalgt af Kristeligt Dagblad som ”Den gode Præst” sammen med to andre af landets præster efter nominering af læserne.

Søndag d. 10. marts kl. 15: Balletten ”Askepot” på Operaen
Det er blevet muligt at slå to fluer med et smæk: at opleve en flot ballet (med skøn musik af Sergej Prokofiev) og at opleve den imponerende Opera på Holmen i København.
Bus og billet koster 660 kr.
Afgang fra Jernbanevej 6 kl.13.00, hjemkomst ca. kl. 18.30.
Billetter købes ved telefonisk henvendelse til Inge på 2048 3806 ons. d. 17. og tors. d. 18. jan. kl. 18-19 (telefonsvarer kan ikke benyttes).
Der dispenseres fra kravet om medlemskab, såfremt der er ledige billetter efter 18. jan. og derfor kan ikke-medlemmer tilmeldes en venteliste, så vi på den måde sikrer salg af alle reserverede billetter.
Beløbet indbetales via netbank på foreningens medlemskonto: se nedenfor.


Tirsdag d. 19. marts: Medlemsmøde
Naturvejleder og kunstner Marco Brodde: ”Vadehavet”
Denne aften hilser vi det tidlige forår velkommen med en tur til Vadehavet. Marco Brodde er naturvejleder på Fanø og billedkunstner med fokus på fugle og landskaber. Han arbejder på mange forskellige måder med formidling af Vadehavets natur og kultur, og har gennem en årrække været engageret i naturbeskyttelsen af dette unikke område, der er udpeget til UNESCO som Verdensarv.
Dette vil han fortælle om, foruden om sin kunstneriske praksis, der udspringer af hans personlige oplevelser ude i terrænet i al slags vejr. En alsidig formidler!

Tirsdag d. 23. april: Generalforsamling
Efter generalforsamlingen er foreningen som sædvanlig vært med vin og en let anretning.
Underholdning vil i år være med lokale kræfter: Sognepræst på Tuse Næs Michael Vale og sognepræst i Grevinge Anders Tangaa Jensen, der begge er en del af musikgruppen Hagestedbanden, vil forlyste os med visesang og fællessang.

Tirsdag d. 14. maj: Aftentur med bus til Roskilde – nyt og gammelt.
I Roskildes nye kreative byområde Musicon ligger Roskilde Festival Højskole. Højskolen bygger på gamle højskoleidealer og nye, utraditionelle ideer med udspring i Roskilde Festival. Vi har fået mulighed for at se skolen og høre om baggrunden og det daglige højskoleliv. Herefter kører vi til Domkirkepladsen, hvor vi drikker kaffe i Odd Fellowlogens smukke gamle sal i Palæet, og også får mulighed for at se og høre fortælling om den historiske logesal.
Afgang fra Jernbanevej 6 kl. 18, og hjemkomst senest kl. 22. Turen koster 175 kr.
Telefonisk tilmelding til Inge tlf. 2048 3806 tir. d. 7. og ons. d. 8. maj kl. 18 – 19. Tilmelding sker kun ved direkte telefonkontakt (telefonsvarer kan ikke benyttes).
Beløbet betales via netbank på foreningens medlemskonto, se nedenfor.

12. – 18. juni 2024: Højskoleophold på Nørre Nissum seniorhøjskole.
I programmet til årets højskoleophold er der lagt vægt på at komme rundt i omegnen, hvilket betyder flere busture, end vi plejer. Det kan jo være spændende, når vi nu er så langt væk hjemmefra. Program og praktiske oplysninger er vedlagt.
Bemærk: at vi fra Holbæk Højskoleforening skal tilmelde os på et bestemt link:
www.seniorhoejskolen.dk/holbaek.html

Det er for at sikre, at vi får de værelser som er reserveret til os.
Hvis man er i tvivl, kan man ringe til skolens kontor og få hjælp: 9789 1011.
Deadline for tilmelding er 15. januar, men tilmeld dig så hurtigt som muligt.

Medlemskab i Højskoleforeningen koster 150 kr. årligt og følger kalenderåret.
Indbetales via netbank på foreningens konto

Entre ved medlemsmøder er 50 kr., som betales ved indgangen (hav gerne en 50’er med, så vi undgår mønter). MobilPay kan benyttes.

Foreningens medlemskonto: Reg. nr. 0520 Konto nr. 0000541737

Husk at holde jer løbende orienteret på foreningens hjemmeside.
Hjemmeside: www.holbaekhoejskoleforening.dk