Program forår 2018

Medlemsmøderne foregår i Sortebrødreklosteret og begynder kl. 19.30

Tirsdag d. 16. januar: Medlemsmøde
Rejseleder og tidl. højskoleforstander Henrik Kidmose: ”Antoni Gaudí – Vorherres egen arkitekt”
Rejsende strømmer til Barcelona og omegn i disse år for at opleve Gaudís arkitektur. I 2026 er det 100 år siden den store arkitekt døde.  Dette år forventes det, at hans hovedværk, kirken La Sagrada Familia kan afsluttes.  I foredraget bliver der mulighed for at få et nærmere indtryk af en af arkitekturens store mestre og originaler.

Mødet afsluttes kl. 21.30, hvorefter interesserede vil kunne høre om Højskoleturen til Barcelona og omegn i uge 41 (datoen er ikke helt sikker endnu), hvor Henrik Kidmose er rejseleder.
Se vedlagte program.

Tirsdag d. 13. februar: Medlemsmøde
Fhv. rektor Henrik Hagemann: ”Tillidsmand og statsmand.”
Henrik Hagemann tegner et personligt portræt af statsminister Anker Jørgensen.  Henrik Hagemann var i en årrække generalsekretær i Nordisk Råd og arbejdede nært sammen med Anker Jørgensen i de sidste 10 år af hans aktive liv som politiker.  Samtidig bevarede de et nært forhold til hinanden lige til Anker Jørgensens død i 2016.

Søndag d. 18. marts kl. 15: ”The Book of Mormon” Musical på Det ny Teater.
Nu får tidens største musical-succes danmarkspremiere, og vi har reserveret 50 billetter.  En grænseoverskridende, respektløs og uanstændigt morsom forestilling.  En knivskarp satire over religion, kultursammenstød og musicalgenren.  Broadway-forestillingen blev rost til skyerne.  Denne opsætning instrueres af Kasper Holten, og der er som altid på Det ny Teater et væld af medvirkende (bl.a. Silas Holst) i bedste musical-stil.
Billet og bustur koster 600 kr. Billetter kan købes på julemødet d. 12. dec. og på medlemsmødet d. 16. januar.  Herefter ved henvendelse til Inge Nørregaard Nielsen. Princippet er ”først til mølle”.
Afgang fra Jernbanevej 6  kl. 13.00.

Tirsdag d. 27. marts: Medlemsmøde
Professor Gert Tinggaard Svendsen, Aarhus: ”Tillid – Danmarks vigtigste råstof”
Danmark har verdensmesterskab i tillid.  Aftenens foredragsholder har gennem en årrække studeret, hvad social tillid betyder for samfundet.  Han er endog blevet udnævnt som ridder af Dannebrog i ’social tillid’.  Hans lille bog i serien ”Tænkepauser” fra Århus Universitet er oversat til flere sprog og går som varmt brød i Østen, især i Kina, der ser ’tillid’ som den faktor, der for alvor kan øge økonomien.  Svendsen siger: ”Kontrol er godt, men tillid er billigere”.  Kom og hør om ny økonomisk tænkning, der samtidig kan gøre verden til et bedre sted at være.  Og hvordan vi passer på det, vi har.

Tirsdag d. 17. april: Generalforsamling
Efter generalforsamlingen er foreningen som sædvanlig vært med vin og en let anretning.  Herefter kommer skuespiller Bente Eskesen og optræder for os med revynumre og sange.  Bente Eskesen er kendt som direktør for Dragsholmsrevyen. Og så er hun yderst seriøs og meget morsom.

Tirsdag d. 22. maj: Aftentur med bus til Den rytmiske Højskole, Vig.
Vi kører gennem det skønne Odsherred, over Egebjerg-halvøen, og nyder udsigten fra Egebjerg Kirke.  På den rytmiske højskole i Vig er der rundvisning inden kaffen, hvor ledelsen fortæller os om højskolen.
Bustur og kaffe 100 kr.  Telefonisk tilmelding til Inge Nørregaard Nielsen man. d. 14. og tir. d. 15. maj kl. 18-19.  Tilmelding sker kun ved direkte telefonkontakt, (telefonsvareren kan ikke benyttes).
Afgang fra Jernbanevej 6 kl. 18.

Søn. d. 10 – lør. d. 16. juni: Højskoleophold på højskolen Marielyst
Tilmelding til Sigrid senest 20. januar.  Se folderen.

6. – 13. oktober: Højskole ved Barcelona.
NB!! Datoen er ikke helt sikker endnu (kan variere et par dage)
Sammen med Granada Kulturrejser tager vi for 3. gang på højskoletur.  Henrik Kidmose kommer på januarmødet og fortæller om rejsen.
Se program og priser i vedlagte folder. d