PROGRAM FORÅR 2023

Medlemsmøderne foregår i Skt. Nikolai Sognehus, Kirkestræde 9 og begynder kl. 19.30.
Døren åbnes 18.45.

Tirsdag d. 17. januar: Medlemsmøde
Journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl: ”Istanbul – orientalsk perle og moderne metropol”.

Istanbul er en moderne metropol med internationale virksomheder, topdesignere og finansvirksomheder. Men det er også en by, der emmer af orientalsk charme og rummer minder og spor af både osmannerriget og det byzantinske rige. Tag med til Tyrkiets største by, hvor Europa og Orienten mødes, og modsætninger både er i konflikt og dialog. Malene Fenger-Grøndahl kender vi fra tidligere foredrag som en yderst levende og hjertevarm fortæller, der har stoffet fra egne oplevelser gennem sine mange rejser.

Tirsdag d. 21. februar: Medlemsmøde
Underviser og foredragsholder Claus Christoffersen: ”Demokrati og populisme”
Hvad vil et styre ”ved folket” sige? Hvad er folket, og har folket en vilje, og hvordan kommer denne vilje til udtryk? skal dets magt begrænses? De spørgsmål kæmper demokratiet med i hele det moderne demokratis historie, og det giver bl.a. udslag i en vedvarende debat om, hvad demokrati er, samtidig med at kampen skaber den populisme, som på en og samme tid er et barn af demokratiet og en trussel mod demokratiet. Claus Christoffersen fik for nylig folkeuniversitetets Athene-pris for sin formidlingskunst (overrakt af Anja C. Andersen).

Søndag d. 12. marts kl. 14.00.Forestillingen ”Hair” på Østre Gasværk Teater.
Bus og billet koster 750 kr.
Afgang fra Jernbanevej 6 kl.12.30, hjemkomst ca. kl. 18.

Billetter købes ved telefonisk henvendelse til Inge på 2048 3806 ons. d. 4. og tors. d. 5. jan. kl. 18-19(telefonsvarer kan ikke benyttes).

Der dispenseres fra kravet om medlemskab, såfremt der er ledige billetter efter 5. jan. og derfor kan ikke-medlemmer tilmeldes en venteliste, så vi på den måde sikre salg af alle indkøbte billetter.
Beløbet indbetales via netbank på foreningens medlemskonto: se nedenfor. Billetter udleveres i bussen.

Tirsdag d. 21. marts: Medlemsmøde
Forfatter Pia Friis Laneth: ”Respekt” Historier fra Settlementet på Vesterbro.
I 1911 blev Settlementet stiftet efter engelsk forbillede. Formålet var at hjælpe fattige familier, ikke ved at yde fattighjælp, men give hjælp til selvhjælp. De privilegerede studenter flyttede ind. De kom i arbejderhjemmene, og langsomt blev Settlementet en social signifikant bydel. I dag har målgruppen ændret sig, men metoden er den samme. Sportsklubber, cafeer og alverdens små og store projekter er kommet til. Heriblandt Reden, der hjælper områdets prostituerede. Pia Friis Laneth fortæller ud fra sin bog om Settlementets første 100 år, dansk socialhistorie på gadeplan.

Tirsdag d. 25. april: Generalforsamling
Efter generalforsamlingen er foreningen som sædvanlig vært med vin og en let anretning.
Underholdning ved Bente Kure og Leif Ernstsen, erfarne og sprudlende folkemusikere, som vi før har haft stor glæde af at høre.

Tirsdag d. 9. maj: Aftentur med bus til Audebo Pumpestation og Lammefjorden
På Audebo Pumpestation viser en guide os det imponerende anlæg og fortæller den unikke historie om indvindingen af Lammefjorden. Et fantastisk stykke danmarkshistorie. Herefter kører vi en tur rundt på den gamle fjord for at ende på ”Udsigten” i Høve, hvor vi nyder aftenkaffen og en betagende udsigt over Sejerøbugten – måske er vi heldige med en solnedgang.
Rettet 7/2-2023
Aftenturen bliver lidt anderledes, end vi havde tænkt. Pumpestationen skal i gang med en større renovering (de har fået penge! og er glade), men vi kan desværre ikke komme ind og se selve pumpestationen.
I stedet for har vi fået tilbudt en 1 ½ times guidet tur rundt på Lammefjorden i vores bus, hvor vi får fortalt om de forskellige lokaliteter og gør holdt ind imellem. Det synes vi i bestyrelsen er et godt alternativt. Aftenen slutter med aftenkaffe på ”Udsigten” og forhåbentlig en dejlig solnedgang.

Telefonisk tilmelding til Inge tlf. 2048 3806 man. d. 1. maj og tir. d. 2.maj kl. 18-19 . Tilmelding sker kun ved direkte telefonkontakt (telefonsvarer kan ikke benyttes). Afgang fra Jernbanevej 6 kl. 18. Bustur entre og kaffe 200 kr. Beløbet indbetales via netbank på foreningens medlemskonto: se nedenfor.

Man. d. 12. – lør. d. 17. juni: Højskoleophold på Seniorhøjskolen Rude Strand.
Så blev det vores tur til en højskoleuge på den populære seniorhøjskole Rude Strand Højskole.
Vi har reserveret 40 pladser til slutningen af januar. Se program med oplysninger om tilmelding. Transporten i bus er inkluderet prisen. Tøv ikke for længe, hvis du gerne vil med.

Medlemskab i Højskoleforeningen koster 150 kr. årligt og følger kalenderåret. Indbetales via netbank.

Medlemmer betaler 50 kr. for medlemsmøde (hav gerne en 50’er med, så vi undgår mønter). Mobilpay kan også benyttes til entré.

Foreningens medlemskonto: Reg. nr. 0520 Konto nr. 0000541737

Hjemmeside: www.holbaekhoejskoleforening.dk