Program forår 2021

Medlemsmøderne foregår i Skt. Nikolai Sognehus, Kirkestræde 9 og begynder kl. 19.30.
Døren åbnes 18.45.
På grund af Covid-19 tages forbehold for evt. aflysning eller flytning til andet lokale.
Derfor bør man
tjekke foreningens hjemmeside før hvert arrangement, da det er eneste måde, bestyrelsen kan give hurtige meddelelser på. Tak for jeres forståelse.

Tirsdag d. 19. januar: Medlemsmøde AFLYST
Forfatter, journalist og kommunikationschef i PFA Niels Overgaard: ”Det hele handler ikke om dig”.

Stadig flere mennesker oplever stress, angst og utilfredshed, trods det at den vestlige verden aldrig før har haft større velstand, frihed og fred. I et tankevækkende og humoristisk foredrag giver Niels Overgaard – til tider provokerende – svar på, hvordan vi finder et balanceret, frit og meningsfyldt liv. Med afsæt i den stoiske filosofis store tænkere som Seneca, Epiktet og Marcus Aurelius giver Niels Overgaard fem jordnære og konkrete principper, som kan anvendes for at opnå sindsro, frihed og mening. Foredraget er baseret på bogen af samme titel, udgivet i 2020, som fik 6-stjernede anmeldelser i bl.a. Berlingske og Børsen.

Tirsdag d. 23. februar: Medlemsmøde AFLYST
Skuespiller Inger Marie Madsen opfører Herman Bang: ”Ved Vejen”
Et gribende portræt af en stilfærdig, ømhedstørstende stationsforstander-frue og alle de mennesker, som færdes i og omkring stationen i den lille jyske stationsby, tegnet knivskarpt med stor humor og menneskekundskab af Herman Bang.
Vi var en flok medlemmer, som oplevede Inger Marie Madsen spille ”Sarah Bernard” på Rønshoved Højskole, og det glemmer vi ikke!

Søndag d. 28. februar kl. 15: ”Madam Butterfly” i Operaen AFLYST
Det er længe siden, vi har set opera, for det er dyrt. Men nu har foreningen reserveret 50 billetter til Puccinis opera: ”Madam Butterfly”. En drømmeagtig, japansk iscenesættelse af Puccinis hjerteskærende fortælling om den hengivne geisha Butterflys kærlighed til amerikaneren Pinkerton. Kostumer af stjernedesigneren Kenzo Takada. Der venter os en stor oplevelse.
Bus og billet koster 920 kr.
Afgang fra Jernbanevej 6 kl. 13.30.
Billetter købes ved telefonisk henvendelse til Inge på 2048 3806 man. d. 7. og tir. d. 8. dec. kl. 18-19 (telefonsvarer kan ikke benyttes).
Resterende billetter sælges senest d. 20. dec. ved kontakt til Inge. Beløbet indbetales på foreningens medlemskonto: se nederst på siden.
Billetter udleveres i bussen.

Tirsdag d. 16. marts: Medlemsmøde (udsat fra september 2020) AFLYST
Historiker, dr. phil. Thorkild Kjærgaard: ”Grønland mellem øst og vest i 1000 år: Fra Nordboerne til Donald Trump”.
Grønland er kommet på den internationale dagsorden, ikke mindst efter Donald Trumps opsigtsvækkende tilbud om at købe Grønland i 2019. Hvad er de egentlige årsager til amerikanernes stigende interesse for Grønland, og hvad kommer til at bestemme Grønlands fremtid mellem Danmark, USA og andre magter i de kommende år?
Foredraget sætter dagens aktuelle problemer ind i et historisk perspektiv med begyndelse i Nordboerne for 1000 år siden og Hans Egedes missionsrejse til Grønland for 300 år siden i 1721.
T. Kjærsgaard var i en årrække lektor og institutleder på universitetet i Nuuk og har skrevet flere bøger om Grønland. I dag er han bosiddende i Holbæk.

Tirsdag d. 6. april: Generalforsamling
UDSAT TIL 7. SEPTEMBER
Efter generalforsamlingen er foreningen som sædvanlig vært med vin og en let anretning.
Underholdning denne aften er endnu ikke faldet på plads.

Tirsdag d. 27. april: Aftentur med bus. AFLYST
Vi håber på at kunne gennemføre den aflyste aftentur fra maj 2020 til Vallekilde Højskole og Korskirken. Men grundet de usikre tider er det ikke muligt at lave aftale med højskolen. Hvis det ikke lader sig gøre, finder vi en anden skøn aftentur, som I vil få besked om. Datoen forventes fastholdt.

Søn. 16. – lør. 22. maj: Højskoleophold på Liselund Højskole, Slagelse. (se link nedenfor). AFLYST
Man tilmelder sig direkte til højskolen. Vi satser på at arrangere kørsel dertil i private biler. Sigrid koordinerer, så skriv/ring venligst til hende, om du har behov for plads i en bil, eller kører selv og evt. kan have nogen med.

Man. 31. maj – lør. 6. juni: Højskolerejse til Færøerne
Sammen med tidligere højskoleforstander Aage Augustinus tilbydes rejse til Færøerne. Se program med diverse oplysninger – brug nedenstående link. Man tilmelder sig direkte til rejsearrangøren. Rejsen er åben for tilmelding efter princippet først-til-mølle. Der er reserveret til 25 deltagere. Man får tilbagebetalt alt indbetalt, hvis rejsen må aflyses fra arrangørens side (også depositum).

Medlemskab i Højskoleforeningen koster 150 kr. årligt og følger kalenderåret.

Medlemmer betaler 50 kr. for medlemsmøde (hav gerne en 50’er med, så vi undgår mønter)

Foreningens medlemskonto: Reg. nr. 0520 Konto nr. 541737

Hjemmeside: www.holbaekhoejskoleforening.dk