Program efterår 2016

Søndag d. 28. august. Sommerudflugt til Odense.
Afgang fra Administrationscenteret, Jernbanevej 6 kl. 8.30.
Vi starter med rundvisning på Brandts Klædefabrik, hvor der er flere meget spændende udstillinger, bl.a. John Kørner, Brandts samling med de store danske klassikere og den prisbelønnede fotograf fra Holbæk Jan Grarup. Frokostbuffeen serveres på Filosoffens Café, og lige uden for cafeen afgår båden, hvor vi “skal sejle op ad åen” til Fruens Bøge. Her henter bussen os, og vi kører den korte vej til den agtværdige Dalum Landbrugsskole, hvor vi får kaffe og kage inden hjemturen. Da der både er rundvisere, entreer, mad med en genstand, sejltur, kaffe og en lang bustur, er turen lidt dyr i år.
Pris for turen: 550 kr.
Telefonisk tilmelding til Inge Nørregaard Nielsen, tlf. 2048 3806 ons. d. 17. og tors. d. 18. august kl. 18-19. Tilmelding sker kun ved direkte telefonkontakt (telefonsvarer kan ikke benyttes).
Beløbet kan indbetales på foreningens giro-konto: reg.nr. 9570 kontonr. 828-2102 ved tilmeldingen eller i bussen.

Tirsdag d. 6. september: Medlemsmøde
Journalist og forfatter Martin Breum: “Balladen om Arktis”
Dk skal være en arktisk stormagt sammen med Grønland, siger regeringen, og kongeriget skal udvides helt til Nordpolen. Men grønlænderne vil løsrive sig – og hvad skal vi egentlig mene? Isen forsvinder og Arktis er ikke længere verdens ende. Hvad gør det ved vores selvforståelse som danskere, hvis vi ikke er del i et nordatlantisk fællesskab? Martin Breum, tidl. vært på “Deadline”, har skrevet flere bøger om Danmark og Grønland og produceret dokumentarserien “Rigsfællesskabets Historie”. 6. september varmer han op til debat hos os.

Tirsdag d. 25. oktober: Medlemsmøde
Foredragsholder og forfatter Erik Lindsø: “Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder.”
Erik Lindsø har samlet på historier om glædesspredere og skrevet en bog om dem. “Derfor begyndte jeg at gå med hat, så jeg kan tage den af, hver gang jeg møder dem” fortæller han og fortsætter: “Ved at leve livet erfares det, ved at elske livet forklares det.” Erik Lindsø leverer et muntert, livgivende foredrag, et mentalt kurbad om glæden spændt ud mellem livskraften og købekraften – om forskellen på lykken og glæden.

Tirsdag d. 15. november: Medlemsmøde
PhD i Musiklytning, Musikterapi og Neurovidenskab Erik Christensen: “Musik, hjerneforskning og musikterapi”
Musik gør brug af størstedelen af hjernen. Musik aktiverer opmærksomhed, hukommelse, følelser og kropsbevægelser. At spille og synge og lytte til musik kan forbedre sindsstemning, velbefindende og helbred, og terapi med musik kan have positiv virkning på depression, stress, demens, Parkinsons sygdom m.m. Vi skal høre eksempler fra mange forskellige slags musik og se billeder af hjernen, når Erik Christensen på sin levende og engagerede måde fortæller om hjernens aktive netværk, forbindelser mellem krop og hjerne og terapeutisk anvendelse af musik.

Tirsdag d. 13. december: Julemøde
Årets program rundes af med et rigtigt julemøde. Agnete Wahl Nygaard, der er uddannet skuespiller, vil læse “julehistorie” for os. Vi skal synge en stak julesange og -salmer, spise knas,  og måske have en lille julequiz. Mon ikke der kan komme varm julestemning i den gamle klostersal?

Medlemsmøderne foregår i Sortebrødreklosteret og begynder kl. 19.30.