Program efterår 2019

Medlemsmøderne foregår i Skt. Nikolai Sognehus, Kirkestræde 9 og begynder kl. 19.30.
Døren åbnes 18.45.

Søndag d. 25. august: Heldagstur til Frederiksværk, Tisvilde Hegn og Gilleleje.
Med afgang fra Administrationscenteret, Jernbanevej 6 kl. 9.00 kører vi til Frederiksværk for at høre om byens historie og se det gamle smukke byanlæg med husene ved kanalerne og krudtfabrikken/jernstøberiet på en guidet rundtur i to grupper. Hvis en times byvandring er for lang, kan man blive i bussen og køre med til krudtfabrikken, hvorfra vi fortsætter til frokost i Liseleje tæt ved kysten. Så går turen videre gennem Tisvilde Hegn, forbi Tibirke kirke, langs vandet og gennem skov til Gilleleje, hvor eftermiddagskaffen nydes, og der er lidt tid til at se på den maleriske havneby inden hjemturen. Forventet hjemkomst ca. kl. 18.
Turen koster 525 kr.
Telefonisk tilmelding til Inge tlf. 2048 3806 man. d. 12. og tir. d. 13. aug. kl. 18-19. Tilmelding sker kun ved direkte telefonkontakt (telefonsvarer kan  ikke benyttes)
Beløbet indbetales helst på foreningens medlemskonto:  Reg. nr. 0520, Konto nr. 541737 ellers kontant i bussen.

Tirsdag d. 17. september: Medlemsmøde
Klimatopforsker, eventyrer og professor Sebastian Mernild: ”Konsekvenser af den globale opvarmning – her og i fremtiden”
Sebastian Mernild er en af verdens førende forskere inden for klimaforandringer og global opvarmning. Han leder i dag Nansen Centeret i Bergen med 5 afdelinger globalt og flere end 200 forskere under sig. I 2018 modtog han Rosenkjærprisen for at formidle tung viden på en let tilgængelig måde, og var desuden nomineret til årets dansker. Sebastian Mernild tager os gennem en klimarejse, hvor konsekvenserne fra Arktis til Danmark vil blive illustreret. 

Tirsdag d. 22. oktober: Medlemsmøde
Professor Ove Korsgaard: ”Grundtvig – en gigant”
Grundtvig er en sand kæmpe i dansk kultur og åndsliv. Man støder stadig på ham i debatter om dansk kultur og identitet, i diskussioner om skole og kirke, og ikke mindst når vi synger hans sange og salmer. Men hvem var Grundtvig egentlig? Hans livshistorie er et drama, hans tankeunivers så fyldt med ideer og visdom, at vi først nu er i færd med at forstå flere af dem. Vær forberedt på et par overraskelser.

Tirsdag d. 26. november: Medlemsmøde
Fortæller Dorte Futtrup: ”OMA-kongen og hans dronning”
Husker du lugten af margarine fra stegepanden og smagen af margarine på rugbrødsmaden?
Vi skal opleve medrivende mundtlig fortællekunst om margarinefabrikanten Otto Mønsted, som blev en international erhvervsmand. Drengen fra Mols skabte sit margarineimperium i Vestergade i Aarhus og døde i København i 1916 som Danmarks rigeste mand. Vi skal høre landbrugs- og kulturhistorie – og tillige en farverig ægteskabshistorie fortalt af en af landets bedste fortællekunstnere.

Tirsdag d. 17. december: Medlemsmøde
Sognepræst Morten Skovsted: ”Dybe rødder og nye julesalmer”
Advent og jul kalder på salmesang, og vi synger især de gode, gamle salmer med lange traditioner og dybe rødder. Men der findes også gamle, mindre kendte sange og salmer, og så er der de helt nye salmer. Til stadighed er der salmedigtere, der insisterer på, at de gamle sandheder også skal kunne formuleres på nudansk, og derfor har vi nu også julesalmer med både fødselsveer og hospitalssenge.
I dette foredrag vil den salmeglade sognepræst Morten Skovsted præsentere en række gamle og nye julesalmer og fortælle om dem. Og vi skal naturligvis synge en del af dem.
Så i år handler julemødet om JUL.

Medlemskab i Højskoleforeningen koster 150 kr. årligt og følger kalenderåret.
Medlemmer betaler 50 kr. for medlemsmøde.
Foreningens medlemskonto: Reg. nr. 0520   Konto nr. 541737
Hjemmeside: www.holbaekhoejskoleforening.dk