Meddelelser

Meddelelser opdateret 8. maj 2024

Bestyrelsen har holdt konstituerende møde efter generalforsamlingen.
Der er ingen nyheder, alle fortsætter i de gamle ”stillinger”, som det fremgår af bagsiden på foreningens forårsprogram og af hjemmesiden.

Af nyheder kan nævnes:

Højskoleopholdet 2025 bliver på Højskolen Marielyst 9. – 14. juni.
Program med priser vil blive vedlagt efterårsprogrammet, som udkommer i sidst del af november måned.

Nyt på rejsefronten:
Holbæk Højskoleforening har tidligere arrangeret rejser med Granada Kulturrejser til Andalusien, Portugal og Barcelona. Desværre døde Henrik Kidmose sidste år, men hans kone Pia Køllner fortsætter rejsebureauet.

Hun har sagt ja til at rejse med os til Sverige i august 2025, og Jan fra Vipperød Turist kører bussen.
Overskriften er: ”Det eventyrlige Sverige – musik, litteratur og historie”

1. rejsemål er højskolen Kungälv nord for Göteborg. Her bor vi i to dage, får grundig introduktion til svensk kultur og tager på udflugt til den smukke skærgård ved Marstrand.
Herfra køres gennem Värmland, med ophold på hyggeligt familiehotel i Sunne. Vi hører om forfatterne Selma Lagerlöf og Göran Tunstrøm, der begge er knyttet til egnen. Vi besøger også et moderne galleri.
Rundturen fortsætter mod syd og øst til Västre Götaland, hvor vi bor på hotel i Skara lige ved den imponerende domkirke. Det er på denne egn forfatteren Jan Guillous romaner om ridderen Arn udspiller sig. Vi besøger historiske lokaliteter på egnen og kommer også forbi den smukke Hornborgasjön.
Bussen kører os retur til Holbæk via Jönköbing og Helsingborg.

Rejsen foregår 13.-19. august 2025. Prisen er 10.500 kr. pr person i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr. Prisen dækker 6 nætter, 7 dages program med halvpension (morgenmad og den varme mad), og entreer ifølge programmet. 2 rejseledere og kørsel i egen bus fra Holbæk.

Et mere udførligt program vedlægges forårsprogrammet 25.