Program efterår 2021

Alle arrangementer foregår i Skt. Nikolai Sognehus, Kirkestræde 9 og begynder kl. 19.30.
Døren åbnes 18.45
Undtagen:
Medlemsmødet 26. okt. foregår på VUC, Slotshaven 5 kl. 19.30


Hvis myndighederne kræver det på det givne tidspunkt, må man kunne fremvise coronapas.

Tirsdag d. 7. september: Generalforsamling
Efteråret indledes med den udsatte generalforsamling, og foregår på sædvanlig vis. Se dagsordenen på hjemmesiden under punktet meddelelser.
Efter generalforsamlingen er foreningen som sædvanlig vært med vin, en let anretning og underholdning. Vi håber på en gemytlig aften som opstart på vore aktiviteter igen.

Tirsdag d. 28. september: Medlemsmøde
Forfatter, journalist og kommunikationschef i PFA Niels Overgaard: ”Det hele handler ikke om dig”.
Stadig flere mennesker oplever stress, angst og utilfredshed, trods det at den vestlige verden aldrig før har haft større velstand, frihed og fred. I et tankevækkende og humoristisk foredrag giver Niels Overgaard – til tider provokerende – svar på, hvordan vi finder et balanceret, frit og meningsfyldt liv. Med afsæt i den stoiske filosofis store tænkere som Seneca, Epiktet og Marcus Aurelius giver Niels Overgaard fem jordnære og konkrete principper, som kan anvendes for at opnå sindsro, frihed og mening. Foredraget er baseret på bogen af samme titel, udgivet i 2020, som fik 6-stjernede anmeldelser i bl.a. Berlingske og Børsen.

Tirsdag d. 26. oktober: Medlemsmøde NB! NB! Mødet foregår på VUC, Slotshaven 5.
Tidl. højskoleforstander Lillian Hjorth-Westh: Forfatteren Jørn Riel”
Denne aften skal vi gense og genhøre Lillian Hjorth-Westh, der adskillige gange har beriget en fuld sal med sin fortællekunst. Det handler om den sprudlende fortæller Jørn Riel. Han var uddannet telegrafist og navigatør, hvilket bragte ham til Grønland i 1953. Derfra tog han til Malaysia, hvor han bor i dag. Riel har skrevet mange skrøner med morsomme og alvorlige historier fra hverdagen i Grønland. Denne eventyrer er et spændende bekendtskab.

Tirsdag d. 23. november: Medlemsmøde
Tidl. sognepræst og højskoleforstander Aage Augustinus: ”Færøerne i ord og billeder”
De 18 forrevne øer, der ligger ca 1600 km ude i Nordatlanten, har et indbyggertal på ca. 50.000. For et par år siden blev landet kåret som verdens smukkeste øsamfund og det med god grund. I aftenens foredrag vil vi i ord og billeder tage på rejse i Færøernes natur, historie og kultur.

Aage Augustinus har i en årrække også været rejseleder til Færøerne, og sammen med Holbæk Højskoleforening er der planlagt rejse hertil 28. maj – 3. juni 2022. Derfor vil der efter foredrag og kaffe holdes et kortere rejsemøde, hvor Aage fortæller interesserede medlemmer om rejsens program og besvarer spørgsmål. Evt. tilmelding til rejsen kan foretages efter denne aften. Rejsen erstatter den aflyste rejse i år, og programmet vil stort set være det samme med smukke naturscenerier, kulturelle oplevelser, besøg i kirker, på museer m.m. Blandt de usædvanlige oplevelser er Kingosang i Tjörnuvik kirke med efterfølgende færøsk middag i bygdehuset og færødans. Prisen ligger endnu ikke helt fast, men vil ligge omkring 14.000 kr. pr. person i dobbeltværelse. På mødet vil prisen være på plads.

Tirsdag d. 14. december: Medlemsmøde
Programmedarbejder, DR Musik, Mathias Hammer: Beethoven – 250 år.
Mon ikke de fleste af os har glædet os over at høre Mathias Hammer fortælle om den klassiske musik og højskolesangbogen i radioen og fjernsynet? Nu skal vi møde ham i Holbæk.
I 2020 fejredes 250-året for Beethovens fødsel over hele verden. Mathias Hammer fortæller i dette foredrag om en af musikhistoriens vigtigste komponister. En fortælling om Napoleonskrige, ædle frihedsidealer, brysk adfærd, ulykkelig kærlighed – og om en mand, der skrev guddommelig musik på trods af, at han var døv. Mathias vil desuden gå i dybden med en række af Beethovens allerbedste værker, bl.a. Symfoni nr. 9 med det store kor ”Ode til glæden”.

Selv om det ikke handler om jul, er julens budskab jo netop også glædens budskab, og sådan kan vi slutte årets sidste møde med en julesalme.

Medlemskab i Højskoleforeningen koster 150 kr. årligt og følger kalenderåret.

Medlemmer betaler 50 kr. for medlemsmøde (hav gerne en 50’er med, så vi undgår mønter)

Foreningens medlemskonto: Reg. nr. 0520 Konto nr. 541737

Husk at holde jer løbende orienteret på foreningens hjemmeside.
Hjemmeside: www.holbaekhoejskoleforening.dk